De Streek

Te ontdekken

De kAstanjI is gelegen midden in het land van Playsantiën.  Een hof van Playsantie was een buitenverblijf voor begoede burgers. Zo staan er nog vele in de streek, sommigen zijn te bezichtigen, op andere kan je een blik werpen als je er met de fiets of te voet passeert.

Gelegen dichtbij fietsknooppunt 12 en wandelknooppunt 61 is de kAstanjI dé ideale uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen.  De Westmalse trappistenabdij is op wandelafstand.  Even verder kan je ook een bezoek brengen aan het Boshuisje, het Lindepaviljoen, het diamantmuseum van Halle. Of heb je tijd om één van de vele natuurreservaten te ontdekken? Kooldries, Zoerselbos, de Kalmthoutse Heide, het fort van Oelegem (vleermuizenreservaat)… nodigen uit om de rijke geschiedenis van de streek te ontdekken. Of liever een culinaire wandeling of fietstocht? Wat is er heerlijker dan genieten van ’t schoon van de streek en lekker genieten van culinaire geneugten.

Je wandelt of fietst de hele Kempen door.  In het noorden richting Kalmthoutse heide, Wortel met zijn werelderfgoed ‘de Kolonie’ of laat je verleiden door de vermaarde aardbeien van Hoogstraten, in ’t zuiden kijken we richting Lier of Herentals.  Of geniet je liever van cultuur? De begijnhoven van Hoogstraten, Lier, Turnhout en Antwerpen vertellen graag over hun rijke verleden.

Antwerpen en Turnhout zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (lijn 410) of met de auto.

Wandelroutes: https://brouter.m11n.de/#map=14/51.2825/4.6410/CyclOSM,Waymarked_Trails-Hiking&profile=hiking
Fietsroutes: https://brouter.m11n.de/#map=13/51.2772/4.6477/CyclOSM,Waymarked_Trails-Cycling&profile=trekking

Nog enkele interessante links:

https://www.toerismezoersel.be

https://landvanplaysantien.be

https://www.kempen.be

Natuur.gebieden – Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen

ecopicknick.be